Publicat de: redactiaharulhuedin | decembrie 6, 2014

Fratele meu DUTU a plecat URCÂND,

dutu

A venit in lumea asta în urma cu mai bine de 60 de ani,al-III-a din cei 9 copii ai familie Miclea. Din copilărie visa să plece peste mări si țări.La școală era premiat, iar uni profesori au considerat că așa normal pentru toti ceilalti frati mai mici. S-a căsătorit cu Lidia iar Domnul le-a dat 3 copii frumoși: Ligia, Diana si David . Cînd a plecat în America ,ne-am despărtit într-o gara mohorâtă pe malul Somesului în 1980 , înecându-ne lacrimile că n-aveam voie să plângem să nu deranjăm securisti din jurul nostru . Chiar și asta ne-a ajutat spiritual să învățăm să nu ne plângem la muritori ci să ne descafacem sacul de jale doar în fata Celui care nu dispretuiește o inimă zdrobită. Vorbeam telefonic rar, dar cald întotdeaauna,fiind prea ocupați cu slujirea din familia si biserică.

In 1997 pentru prima dată am colindat citeva săptămâni America, dar și atunci m-am reusit să fim împreuna decit câteva zile fiind asemenea unui crainic cu un mesaj urgent, precis mai important decât depănarea amintirilor sau greutăților noastre.M-a dus totusi la o clădire cochetă, o biserică unde a investit mult dar slujeau atunci ceva asiatici uniti, că noi mioritici… A suspinat adânc ,stergându-și scurt izvorul lacrimilor dar nu s-a dat bătut ci a luat-o încă odată de la capăt. Îmi urmărea slujirea discret asemenea unui părinte prea simțit care nu vrea să deranjeze în jur dar gata să intervină când aș fi călcat Adevărul Lui . Nu si-a folosit influenta cînd firea mea ar fi dorit o rezolvare umană căci tot mai bun e ajutorul, Domnului, chiar dacă se pare că intărzie. In ultima periodă dorea prin articolelle celor 6 bloguri personale să împrăstie până la marginile pământului mesajul Celui Sfânt ,predicat din frageda tinerețe.Săteni vorbesc cu respect de predicile lui Dutu urmărindu-le pe internet amintindu-si de momentele când ”americanul ” stătea de vorbă cu ei din Scripturi.

Am primit aceeași slujbă descoperită în văile dispretului celor mândri, păstrătă prin harul trudei sfinte nu al relațiilor firesti, înmiresmată de dulceața părtășie cu El deși abandonați de cei care îsi schimbă periodic interesele. Am devenit bogați prin valorile considerate cenușerese astăzi de lumea religioasă , educati din primi ani in cea mai importnta scoală, cea a sărăcului cinstit.Stindardul acestei școli are și azi acelas mesaj : ”să pierzi orice , dar să-l câștigi pe El” sau ” să fii credincios Adevărul chiar dacă ești călcat în piciore” . Așa ne-au invătat părinți care acum își sterg lacrima din ochiul obosit al celor aproape 9 deceni spunînd: A plecat cel mai bun dintre copii… Asa-i normal nu? Singurul Bun îi atrage la El pe ai Lui iar ceilalți cu lipsurile noastre mai avem șansa pocăinței. Ultima duminica din noiembrie Dutu a predicat în Biserica Emanuel Sacramento SUA unde a slujit ultimi ani, iar miercuri inima lui obosită s-a oprit. Dutu a plecat urcând spre Dumnezeu așa cum si-a dorit . A plecat să primească cununa slavei care nu se poate vesteji. În 12 si 13 decembrie planificăm doua slujbe cu ocazia treceri la Domnul a fratelui nostru; un sot și tata bun ,bunic si fiu deosebit ,un pastor, un om a lui Dumnezeu.

„Doamne, e timpul să-Ţi dăm înapoi,tot ce ne-ai dat împrumut… Tu ne-ai creat şi-ai pus viaţa în noi, Tu eşti olarul, noi… vasul de lut N-avem motive să nu ne supunem dacă vrei viaţa acum să ne-o ceri! Ce-am câştiga dacă ar fi să rămânem veşnic, aici într-un lanţ de dureri?

Chia dacă Dutu nu mai vine de peste ocean , Dumnezeu este Atotputernic și credincios promsiunilor. El va aduce înapoi împreuna cu Isus pe cei care au adormit … Mângăiați-vă uni pe alti cu aceste cuvinte spunea Apostolul . Versurile de mai jos i se potrivesc lui Dutu:

„Mă duc să mă odihnesc o clipă, sub glia recelui pământ
Cum odihneşte grâul toamna ,sub îngrijirea Celui Sfânt
Mă duc numai puţin departe , să mă odihnesc un ceas şi apoi
În dimineaţa fără noapte cu Domnul vom veni la voi
Cântările îmi vor ţine locul la masa dragostei cu voi
Până când mă voi întoarce cu Domnul şi-om veni la voi.”

Fie mângăierea Domnului peste toti cei dragi de departe sau aprope care ne unim si acum în cor spunând: La revedere dragul nostru în Impăratia Cerurilor,


Responses

  1. asta numai Dunezeu o stie exact cum a scris in Cuvantul Sau

    • Asa este.

  2. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    David Dutu Miclea – o viata traita frumos si cu credinciosie. Cornel miclea, fratele de corp al fratelui Dutu impartaseste cu noi clipe si experiente personale din viata lor de familie si din slujirea din campul evangheliei….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: