Publicat de: redactiaharulhuedin | mai 13, 2017

Ce este și ce nu este Biserica Domnului Isus !

                             Mântuitorul a rostit pilde și metafore pentru a descrie și aprofunda mai bine adevărurile spirituale eterne, greu altfel de înțeles. Din invățătura Noului Testament prin comparațiile de mai jos, așezate în antiteză, doresc să evidențiez adevărul biblic cu privire la bisericile locale care aparțin Biserici lui Hristos.

  • Biserica nu este o clădire impozantă, cu cruce sau fără cruce, de orice religie ar fi. Nu! Ci este adunarea celor mântuiți, indiferent de arhitectura construcție unde se închină credinscioșii. În persecuție sau în comunism când nu aveam clădiri, biserica era puternică și se înmulțea rapid. Azi în fiecare comună avem una sau două locații pentru fiecare cult, însă nivelul spiritual este, scăzut.
  • Biserica nu-i restaurant unde să comanzi după bunul plac, dacă se poate pe bani puțini sau chiar gratis și dacă nu-ți place, să mergi la alt „local” unde sunt mai speciliazați. Nu! Ci biserica e o familie unită , fiecare are locul, rolul și misiunea lui. Nu e vorba de familia pastorului sau a patronului, ci de familia Domnului Isus unde toți cei mântuiți sunt frați. Ea se înmulteste prin ceeace oferă cu drag fiecare membru al ei.
  • Biserica nu-i sindicat unde cei mai puternici sau gălăgioși schimbă și aleg reprezentanți după interese lor. Nu! Ci este mai degraba o armată care are misiunea să salveze suflete de la moartea veșnică. Soldați și ofițeri sunt rânduiți de Căpetenia desăvârșiri credinței noastre, nu de jocurile unor partide sau lideri religioși. Cei mântuiți acceptă distribuția făcută de Domnul. (Efeseni 4:11)
  • Biserica nu-i piață sau magazin de desfacere unde fiecare își aduce marfa interpretărilor personale și o împachetează cât mai atractiv pentru a fii acceptată cât mai ușor. Nu! Ci este o școală care are o Carte și un Învățător, cu un plan de lecții bine structurate iar examenele sunt practice. Fiecare test, trecut astăzi, contează la examenul final și ireversibil.
  • Biserica nu-i o corabie care plutește în derivă în funcție de circumstante socio-politice și care să își schimbe mesajul deoarece altfel ar putea fi redusă la tăcere. Nu! Ci este stâlpul și temelia adevărului și nimeni, nici porțile locuinței morților, nu o vor birui. Adevărul ei tranversează veacuri, culturi, generatii pentru că sunt eterne iar Capitalul suprem trăiește veșnic.
  • Biserica nu-i club de socializare, nici casă de moda unde să ne etalăm noutățile. Nu! Ci este spitalul duhovnicesc , un atelier sfânt unde armatura duhovniceasca și sterilizarea în sângele Mielului sunt obligatorii pentru însănătoșirea fiecaruia.
  • Biserica nu-i platforma concurenței umane, nici ring de box spiritual. Nu! Ci asemenea unui stup de albine, un organism viu unde armonia parfumului și mierea nu se alterează pentru că au izvoare în Duhul, nu în firea pământească.
  • Biserica fiind o instituție duhovnicească nu are nevoie de modernizare firească, cheltuind energii colosale pentru cercetare noului uman. Nu! Ci mai degrabă trebuie descoperite modalități și practici originale, resursele inițiale indicate de „Cartea tehnica” ca să funcționeaze în parametri care aduc rezultate eterne. E locul unde, prin predicarea Evanghelei curate, sufletele sunt eliberate de forțele întunericul și botezate cu Duhul Sfânt. Divertismentul și spectacolul religios, distrug, nu zidesc Biserica.
  • Biserica nu-i cămin de bătrâni, nici vreo sală recreativă pentru îngrijire trupului și relax. Nu! Cei sădiți în Casa Domnului, înverzesc, ei aduc roade, sunt plinii de suc și verzi și la bătrânețe (Psalmul 92) iar cei tineri sunt supuși și toți împodobiți cu smerenie, în relațiile lor (1 Petru 5). Ei urmăresc trasformare lor după chipul Mielului și mântuirea semenilor.
  • Biserica nu-i proprietatea, nici averea vreunui muritor oricât de influent și bogat ar fii sau orice slujbă ar avea. Nu! Ci ea a fost, este și va rămâne pentru totdeauna a Celui care a murit pentru ea ca s-o sfințească și să o înfățiseze înaintea Tatălui ceresc, slavită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană Efeseni 5:26-27

Există  Biserică adevarată  măcar ca este încă în lumea păcătoasa, mădularele ei nu traiesc ca lumea, ei sunt separati de păcat,  pastreaza cu strășnicie acestă sfântă delimitare pentru că Hristos are o unică sfântă mărturisitoare Biserică si nimeni nu mă poate tinea departe de ea atâta timp când sunt călăuzit de Duhul Sfânt. Doamne ajută !  Doamne dă izbândă!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: